20 December 2018De Sterrenborgh

Vuurwerkvoorlichting door bureau Halt op de Sterrenborgh (Radio EenVandaag)

Groep 8 van De Sterrenborgh kreeg vuurwerkvoorlichting door bureau Halt en dat werd op de radio uitgezonden:

 Bron geluidsfragment:
https://www.nporadio1.nl/radio-eenvandaag/uitzendingen/627648-2018-12-19

Brief van Stadsdialoog Vuurwerk aan de scholen:

Het is al bijna Oud en Nieuw en bij veel kinderen is de vuurwerkkoorts weer aanwezig. Misschien wordt in sommige groepen van uw school door de leerkracht aandacht besteed aan veilig en sociaal vuurwerk afsteken. Wij kunnen hen daarbij ondersteunen met pakketjes bedoeld voor veilig vuurwerkgebruik. 

Vorig jaar heeft in Enschede de Stadsdialoog Vuurwerk plaatsgevonden. Een initiatief van onze burgemeester, die burgerparticipatie wilde stimuleren en de problematiek rond vuurwerk wilde aanpakken. Hij bedacht dat die twee zaken gecombineerd konden worden en organiseerde een stadsdialoog. Inwoners van deze stad hebben daarop plannen gemaakt en uitgevoerd rond algemene voorlichting, vuurwerkvrije zones en voorlichting op scholen. Meer informatie, bijvoorbeeld over vuurwerkvrije zones, kunt u vinden op www.enschedeviertoudennieuw.nl.

In het kader van voorlichting op scholen zijn pakketjes gemaakt ter bevordering van veilig vuurwerkgebruik. Hierin zitten een veiligheidsbril, oordoppen, twee lonten, een vuilniszak en een instructiekaart.