30 September 2019Park Stokhorst

Juf Margreet neemt na ruim 43 jaar afscheid van obs Park Stokhorst

Vrijdag 27 september nam juf Margreet, na 43 jaar gewerkt te hebben als leerkracht, afscheid van o.b.s. Park Stokhorst.

Ze begon op deze school als “kwekeling” (zo heette dat toen) bij juf Jolanda, die nog steeds haar collega is. Toen ze van de “kleuterkweek” kwam, kreeg ze meteen een aanstelling als kleuterleidster op deze school. Ze is sindsdien altijd op dezelfde school gebleven en is dus een soort boegbeeld van de school. Haar 2 dochters, Nienke en Anne, gingen ook naar o.b.s. Park Stokhorst en haar collega, juf Nancy, had ze als kleuter ooit in de klas.

Op haar afscheid werd juf Margreet feestelijk begeleid door alle 270 kinderen van de school naar  het haar zo vertrouwde kleuterplein. Hier werd vervolgens aandacht besteed aan haar afscheid. De ouders van de MR en OR boden haar namens alle ouders een cadeau aan. Juf Margreet had zelf ook nog een verrassing in petto: ze bood de school een boom aan als blijvende herinnering aan haar. Daarna werd ze feestelijk toegezongen door alle kinderen van de school.

Als bijzondere verrassing kreeg ze bezoek van dhr. H. ter Heege, oud-directeur van de Opleidingsschool voor Kleuterleidsters. De inmiddels 94-jarige oud-onderwijsman wist nog veel te vertellen over de tijd dat juf Margreet op deze school zat. Wat een bijzonder moment!

Juf Margreet gaat nu genieten van haar welverdiende (pré)pensioen.

Overigens kan juf Margreet de school, de kinderen en haar collega’s nog niet missen. Ze blijft als vrijwilliger verbonden aan onze school. Iedere dinsdag zal ze met groepjes kleuters gaan knutselen e.d.

Bekijk ook de artikelen op: