5 April 2018Dr. M.L. Kingschool

De strijd om Martin Luther King in Denekamp (artikel uit Tubantia)

DENEKAMP - Ook in Twente is woensdag de moord op Martin Luther King herdacht. Op de Martin Luther King School in Denekamp, 50 jaar geleden opgericht tegen de verdrukking in. „Deze school mocht er eigenlijk niet zijn.”

Door: Herman Haverkate/Tubantia

Wat heeft een moord in Amerika te maken met een school in Denekamp? Het blijft even stil in groep acht als meester Rutger Voshaar de vraag stelt. Diede , sinds vorig jaar leerling van de Kingschool, steekt zijn vinger op en zegt: „Omdat ze het op deze school nog steeds heel belangrijk vinden dat iedereen gelijke rechten heeft.”

Problemen

De 11-jarige Diede weet waarover hij praat. Op zijn vorige school had hij problemen, hier voelt hij zich thuis. „Martin Luther King nam het op voor de mensen die er niet bij hoorden. In zijn tijd waren dat de donkere mensen in Amerika. Maar mensen die er niet bij horen, heb je overal.”

Ruim een uur lang stonden de leerlingen van de Martin Luther Kingschool, in Denekamp beter bekend als de Kingschool, stil bij de figuur die vijftig jaar geleden de naamgever werd van de eerste openbare school in Denekamp.