20 December 2019Het Stadsveld

Nieuw groen schoolplein voor OBS Het Stadsveld

De Tubantia heeft een leuk artikel geschreven over het nieuwe groene schoolplein van OBS Het Stadsveld. We geven hier het eerste gedeelte weer:

ENSCHEDE - Spelen in het groen. Dat kunnen de kinderen van OBS Het Stadsveld voortaan volop. Het nieuwe, groene schoolplein is klaar.

Aileen Slot 20 dec. 2019

De kinderen vragen wat ze van hun nieuwe schoolplein vinden, is overbodig. De taferelen op het schoolplein aan de Elferinksweg zeggen genoeg. Enthousiast rennen ze over de stapstenen, klauteren ze in het nieuwe speeltoestel en voetballen ze op het met hergebruikte klinkers omringde voetbalveldje. „Het vorige schoolplein was een beetje saai. Dit is veel leuker”, vindt een jochie op het plein. 

Volgens directeur Susan Olsman kon het schoolplein wel een metamorfose gebruiken. „Het oude plein was verouderd. Een groen schoolplein was een grote wens van ons.”  Met een subsidie van de Provincie Overijssel is die wens in vervulling gegaan. De bedoeling is dat meer scholen een soortgelijk schoolplein krijgen. De Provincie Overijssel wil alle zeshonderd schoolpleinen in de provincie voor 2025 vergroenen. Groene schoolplein moeten biodiversiteit bevorderen en hittestress en wateroverlast tegengaan. Kinderen ontwikkelen zich buiten op een nieuwe manier en leren over groen.