15 september 2021OBS Glanerbrug Noord

Spacebuzz landt in Glanerbrug

De leerlingen van de groepen 7 en 8 van obs Glanerbrug Noord en obs Glanerbrug Zuid hadden vorig week training gehad en waren geslaagd als astronaut. Maar echt mee mogen in de SpaceBuzz was een complete verrassing. 

SpaceBuzz is een educatieprogramma voor leerlingen in groep 7 en is gebaseerd op de missietraining van een astronaut. Leerlingen worden als bemanning klassikaal voorbereid op hun ruimtereis en ontdekken gaandeweg over de ruimte, de aarde, de natuur en techniek. Wanneer deze training succesvol is afgerond, komt de SpaceBuzz naar school. De SpaceBuzz is een ruim vijftien meter lang raketvoertuig, voorzien van de nieuwste 4D Virtual Reality (VR) technologie.

Da Vinci-onderwijs
Op obs Glanerbrug Noord en Zuid slaan we met de methode Da Vinci een nieuwe weg in. Verwondering, onderzoekend leren, samen werken, bewegen en ontdekken zijn kenmerkend voor deze manier van onderwijs. De Spacebuzz is een mooie start waarin we dat kunnen laten zien. Want, wat heb je nodig om astronaut te kunnen zijn? Heb jij wel eens op de kop hangend aan het klimrek geprobeerd te eten?”

Door middel van excursies en gastlessen maken we ons onderwijs aantrekkelijker. Geen aardrijkskunde leren in een werkboek, maar met elkaar op onderzoek uit. Niet meer stilzitten op je stoel, maar er op uit, samen. Leren met hoofd, hart en handen. Hoe gaaf is dat?!