18 januari 2022

Nieuwjaarswinterfeest op basisschool Harry Bannink

nieuwjaarsfeest

Wat een verrassing voor onze leerlingen donderdag 13 januari 2022. We hebben ze namelijk verrast met een Nieuwjaarswinterfeest! 

Echt allemaal verbaasde gezichten op het plein. De kinderen hadden zoiets van “wat gebeurt hier allemaal, wat is dit en waarom is dit?” Er stond een groot bord op het plein met ‘Winterfeest’ en er waren tenten met lichtslangen, een groot bord met ‘oliebollen’, winterbomen, vuurkorven, muziek etc. Op het kleuterplein was er ook een tent met lampjes en een bord met ‘popcorn’ en ‘warme chocolademelk’. Prachtig om die gezichten van onze leerlingen te zien. Ze wisten namelijk van niets en onze ouders ook niet. Het moest een verrassing zijn, en dat was het. Wel hebben we ze een dag van tevoren verteld dat ze zich warm moesten aankleden vanwege een winterwandeling en/of een speurtocht. 

Waarom we dit hebben gedaan? 
Het Kerstfeest ging niet door door de lockdown. Daar kwam nog bij dat er ook nog drie klassen thuis zaten vanwege besmettingen, die hadden thuisonderwijs. Dat het Kerstfeest niet door kon gaan was een grote teleurstelling voor onze leerlingen en ook voor ons. Na de kerstvakantie ging het basisonderwijs weer open en mochten we fysiek les gaan geven. Wij dachten dus “we gaan onze leerlingen verrassen met een feest. Dit doen we gelijk in de eerste week al. Dit hebben ze nodig en niet alleen onze leerlingen, maar wij ook. Gezellig, samen met onze kinderen feest vieren”. Enkele ouders hoorden wij ook zeggen: “Precies dit hebben ze na de lange lockdown en het gecancelde kerstfeest nodig”. Veel kinderen zaten natuurlijk tijdens de lockdown binnen zonder hun vriendjes. Nu konden ze lekker naar buiten en samen feest vieren. 

Het gehele team van obs Harry Bannink inclusief alle studenten hebben flink uitgepakt. We hadden afgesproken dat we op school zouden komen in een winter outfit. Dus leerkrachten en studenten in skipakken, ijsberenoutfit, pinguïnpak. Heel grappig om dit alles te zien. 

Er was van alles te doen: Een winterwandeling met een quiz, online winterbingo met prijsjes, winterfilm kijken in de filmzaal, winterverhalen voorlezen in onze bibliotheek, TikTok filmpjes maken met je klas, voorjaarsbakjes maken (in plaats van het kerstbakjes met kerst) met bloembollen van de Intratuin (onze dank hiervoor), op de foto met twee ijsberen met op de achtergrond een winterlandschap. Natuurlijk kregen alle leerlingen ook wat lekkers; oliebollen, popcorn, een verse smoothie en warme chocolademelk met marshmallows. 

Vooral de onlinebingo is erg populair bij ons. Dit hebben we in het leven geroepen tijdens de coronamaatregelen. Heel leuk om dit mee te maken en het gaat via Teams, heel toepasselijk in deze tijden. De klassen worden uitgenodigd en iedereen krijgt een bingokaart en daarna lekker bingoën. Dit gaat vlekkeloos, want ondertussen zijn alle leerkrachten digitaal vaardig dankzij de online lessen. 

We sluiten af met een geweldige uitspraak van één van onze leerlingen: “Wat een leuke dag vandaag, ik denk niet meer aan negatieve dingen.” 
Het was een groot succes en we hebben allemaal genoten. 

Namens het team van Obs Harry Bannink 
Directeur Sandra Lentfert 

Bekijk meer op: