Van de Redactie

Herfstbladeren. Ooit waren het prachtige groene blaadjes, die op hun hoogtepunt zorgden voor maximale voeding van de boom. Nu zit hun dienst erop en de boom laat ze vallen. Jammer… Een poosje ziet het er mooi uit, maar daarna worden ze droog en vertrappen de mensen ze. We gaan de winter in en weten dat we het met kale bomen zullen moeten doen. Maar we hebben een rotsvast vertrouwen in de toekomst, sterker nog: we weten zeker dat de bomen weer in volle bloei zullen komen! We rekenen erop en kijken ernaar uit.

Vertrouwen in de toekomst is ook de titel van het regeerakkoord waarover zo lang gesproken is. Sommigen hebben ook hier een rotsvast vertrouwen, anderen twijfelen. In deze Diplomatenpost citeren we een paar belangrijke onderdelen van het akkoord. We zullen moeten afwachten hoe het loopt, maar laten we goede hoop hebben.

Wat we zeker weten, is dat op de Consent-scholen allerlei mooie ontwikkelingen zichtbaar zijn! De glans van het driehoeksgesprek, augmented en virtual reality, de uitwerking van de tweede fase van het Strategisch Perspectief – lees erover in deze Diplomatenpost! Verder nog een tip voor een filosofisch gesprek met kinderen, informatie over vroegtijdige beroepsuitsluiting en een interview met een beleidsmaker over het traject Curriculum.nu. Er is weer genoeg te lezen! Voel je uitgenodigd om in de komende nummers bij te dragen of er suggesties voor aan te leveren.

Mede namens Gert-Jan en een beetje namens Sandra, die thuis geniet van haar kleine Hugo!

Jonneke Adolfsen
info@jaadvies.nl