Van de Redactie

Zomer! Een heldere klaproos in een vruchtbare omgeving. Zo willen we graag dat onze kinderen dit schooljaar achter zich laten: als bloeiende mensen in een wereld die er voor ze is en waarvoor zij iets betekenen.

Nog vier weken en het is zover. Het schooljaar is achter de rug en we gaan verdiend uitpuffen van alles wat het ons gebracht én van ons gevraagd heeft. De tijd vliegt en wij rennen mee. Ook de kennis van de wereld maakt een grote vlucht; daarover kun je lezen in het artikel over het Kennisfestival in Deventer. Jullie hebben zelf ook veel nieuwe kennis en ideeën opgedaan op de Onderwijsdag 2017, waarop je in deze Diplomatenpost een terugblik aantreft (dank aan degenen die de enquête ingevuld hebben!). Verder schrijven we over digitale leermiddelen (voer voor volgend jaar) en over mannen in het basisonderwijs (we spraken vijf van deze zeldzame mensen). Ook hebben we jullie geënquêteerd over de Diplomatenpost, de mate waarin deze gelezen en gewaardeerd wordt en de onderwerpen die jullie er graag in zouden aantreffen. Bedankt voor de ideeën, we gaan ermee aan de slag!

Sandra Schukkert laat haar werk voor de Diplomatenpost even vallen, en ook al het andere werk. Ze gaat met verlof om in alle rust een nieuw mensje op de wereld te zetten. We wensen haar van harte een heel fijne tijd en heel veel geluk. En jullie allemaal een heerlijke zomervakantie! 

Mede namens Sandra en Gert-Jan,

Jonneke Adolfsen