Eigen gebouw voor IST

Het nieuwe gebouw van de International School Twente aan de Johannes ter Horststraat is feestelijk geopend met toespraken, zang en vlaggen. Hiermee zijn de mogelijkheden voor de school en voor de Twentse economie weer verder toegenomen.

De International School Twente heeft zijn eigen locatie voor basisonderwijs. Sinds 13 oktober 2016 is de school gevestigd aan de Johannes ter Horststraat; daarmee is een einde gekomen  aan de inwoning bij de Prinseschool aan de Daalweg. Dit hebben we natuurlijk gevierd!

Internationaal onderwijs in Enschede

Burgemeester Onno van Veldhuizen, Alfons Timmerhuis en de directeur van het International Primary Curriculum hielden een toespraak over de voordelen van een internationale school in Enschede. De Internationale School Twente biedt Engelstalig primair en voortgezet onderwijs en is een samenwerking van de Prinseschool en het Stedelijk Lyceum. De International School biedt onderwijs aan 135 kinderen van vele verschillende nationaliteiten. Dit zijn kinderen van expats (buitenlandse werknemers van bijvoorbeeld Thales en Urenco), maar ook de Duitse voetballertjes van FC Twente krijgen er les. De school heeft ook een vestiging in het voortgezet onderwijs, die gehuisvest is bij Het Stedelijk Lyceum Zuid aan de Tiemeister. Het is de bedoeling dat de school steeds meer één organisatie wordt.

Regio

Volgens de sprekers is de Internationale School Twente van belang voor de hele regio, omdat internationaal onderwijs Twente  aantrekkelijker maakt voor internationale bedrijven en de Twentse economie daarbij gebaat is. 

Muzikale omlijsting

De burgemeester verraste een ieder met een vertolking van het Twentse volkslied, dat door de echte Tukkers uit volle borst werd meegezongen.

De toespraken werden afgewisseld met erg leuke en aanstekelijke zangoptredens van de leerlingen. Een Canadese docent van de school was in samenwerking met een student de ceremoniemeester.

Wereldwijd

Tijdens de opening werden door 41 kinderen 41 vlaggen van verschillende nationaliteiten in een wereldbol geprikt. Wethouder van onderwijs Eelco Eerenberg prikte de laatste vlag, die van Twente, erin. Daarna was er, onder het genot van een drankje en een hapje, gelegenheid om de school te bewonderen. De leerkrachten en de leerlingen ontvingen alle bezoekers met veel enthousiasme.

Voor meer informatie over de IST zie de website www.istwente.org