Met veel plezier…

… stel ik mezelf voor als nieuwe eindredacteur van Consents Diplomatenpost. Mijn naam is Jonneke Adolfsen. Als opvolger van Jan de Jonge ga ik mijn best doen om bij te dragen aan informatieve en aantrekkelijke edities van dit communicatiemedium voor de scholen van Consent. 

Op de kleuterschool (we schrijven 1958 in Ootmarsum) wilde ik graag juf worden. Op de lagere school veranderde dat in lerares en weer later wilde ik graag anderen informeren en inspireren door hen te begeleiden bij hun werk. Mensen die mij dingen leerden (en ik was een leergierig meisje) werden dus altijd rolmodellen. Zodoende ben ik eerst een kleine twintig jaar lerares geweest in Aalten in de Achterhoek (vakken Frans en Nederlands), vervolgens ben ik op dezelfde school en een opvolgende fusieschool conrector en sectordirecteur basisvorming geweest. Daarbij was de doorlopende leerlijn van primair naar voortgezet onderwijs voor mij altijd een belangrijk aandachtspunt. 

In 1997 ben ik overgestapt naar de Inspectie en inspecteur voortgezet onderwijs geworden. Gedurende een aantal jaren was ik ook vertrouwensinspecteur, een lastige, intensieve en heel dankbare functie. Tijdens mijn inspectietijd heb ik enkele adviesprojecten voor het ministerie van OCW gedaan en daar ontdekte ik dat het advieswerk heel goed bij mij paste. Ik heb zes jaar gewerkt bij Expertis Onderwijsadviseurs in Hengelo en ben daarna zelfstandig verder gegaan. 

In een van de uiterste hoekjes van het buurtschap Stokkum bij Markelo staat ons huis. Mijn man (conrector op een school voor voortgezet onderwijs) en ik wonen daar met wat schapen, wat kippen en een poes, en runnen er een multifunctionele cultuurschuur (ruimte voor concerten, vakanties, feestjes, cursussen en workshops). Regelmatig wordt de rust aangenaam verstoord door zes kleindochters (9, 8, 7, 5, 4 en 3 jaar), met of zonder hun ouders.

Schrijven en redigeren heb ik altijd graag gedaan. De andere redactieleden (Sandra Schukkert en Henk Commelter) en ik houden ons aanbevolen voor spontane bijdragen van de kant van leerkrachten, directeuren en alle anderen die mooie dingen te vertellen hebben over hun school! Het mag onaf en onvoldragen zijn; daar ben ik dan weer voor!