Onderwijsvernieuwing is overal!

Iedereen heeft belang bij goed onderwijs: leerlingen, leerkrachten, ouders, de politiek, werkgevers. Op basis van wat ze lezen en horen, vormen mensen een mening over ‘het onderwijs’. Afgelopen jaren is er een algemeen beeld ontstaan van een sector die steeds minder aansluit bij de moderne maatschappij. We lezen wekelijks wat er allemaal mis is. Genoeg te doen, lijkt het, maar kunnen we ‘het educatieve systeem’ wel veranderen en hoe dan?

Maar zo negatief is het niet! Binnen en buiten scholen werken talloze mensen aan onderwijsontwikkeling en -vernieuwing. Zij hebben geen boodschap aan het systeem, maar werken gestaag aan het doel waar zij voor staan: kinderen een goede start laten maken in onze samenleving. Zij zijn degenen die laten zien wat er kan. Zij zijn onderwijshelden.

Vorig jaar verscheen het boek ‘Onderwijshelden: 60x het bewijs dat het kan’. Een boek met 60 verhalen die bewijzen dat veranderingen en verbeteringen in het onderwijs mogelijk zijn. Verhalen van mensen die verandering willen en gewoonweg aan de slag gaan. Omdat zij vanuit hun rol zien dat het anders moet en kan. Met de verhalen in dit boek tonen zij dat onderwijsontwikkeling overal is en dat we daar allemaal een rol in hebben

Klik hier voor de website over onderwijshelden. Op deze site kun je delen van het boek lezen en het boek bestellen. Maar je kunt het boek ook gratis lezen en downloaden. Klik dan hier.