De Lipdub van Daltonschool Lonneker

In de tweede week van het schooljaar heeft de Daltonschool Lonneker een lipdub gemaakt, waarin alle leerlingen, leerkrachten en de school een rol spelen. Een lipdub is een film van een groep mensen die een liedje meezingen; de audio wordt achteraf vervangen door het originele nummer. Het is een vrolijke en enthousiaste film geworden waar leerlingen en leerkrachten trots op zijn. Klik hier om de lipdub te zien.

Het idee is ontstaan na een PBS-studiedag over groepsvorming. Al snel ontstond het idee om niet alleen aan groepsvorming te doen, maar ook aan schoolvorming. Samenwerken, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid zijn belangrijke pijlers van het Daltonconcept van de school. Het moest dus een gezamenlijk project worden, waarin leerlingen verantwoordelijk waren voor de invulling.

In samenwerking en overleg met theater Sonnevanck (Culturage) bleek een lipdub aan al deze eisen te voldoen. Daarnaast konden we op deze manier aan iedereen laten zien waar we op school mee bezig zijn.

Met een lied van Marco Borsato zijn alle groepen direct bij de start van het schooljaar aan de slag gegaan met de invulling van hun deel. Ouders hielpen bij het filmen en monteren van de lipdub.

De film ging bij de start van het schooljaar, op de informatieavond voor ouders, in première. Het was een geweldig positieve opening van de avond.