Aan de slag met LEGO Education

Ongetwijfeld staat de inspirerende Consent Onderwijsdag van 14 april jl. jullie nog vers in het geheugen. Ons in ieder geval wel! Die dag waren wij van Saxion Programma Bètatechniek, te herkennen aan die groene shirts, aanwezig om een tweetal workshops aan te bieden over één van onze favoriete onderwerpen op dit moment: LEGO Education.

We moeten nog heel even geduld hebben. Vanaf 2 september 2015 openen de deuren van onze LEGO Education Innovation Studio. Met deze Studio willen wij kinderen al op jonge leeftijd kennis laten maken met techniek door middel van materiaal van LEGO Education. Wij zeggen altijd ‘Techniek moet je doen!’ en met deze formule willen wij kinderen al op jonge leeftijd laten zien hoe leuk techniek kan zijn.

Pabodocenten hebben hiervoor diverse lesmodules ontwikkeld waarbij de kinderen spelenderwijs worden uitgedaagd met thema’s die aansluiten op hun belevingswereld. Kinderen kunnen volgens het Onderzoekend en Ontwerpend Leren principe aan de slag met materiaal van LEGO Education. Deze lesmodules willen wij aanbieden aan het primair- en voortgezet onderwijs. De modules zijn zo ontworpen dat ze op een eenvoudige manier in het curriculum van basisscholen geïntegreerd kunnen worden. 

Tijdens de workshops op de Consent Onderwijsdag hebben velen van jullie kennis kunnen maken met ons concept en met het materiaal van LEGO Education. We hebben veel leuke en positieve reacties mogen ontvangen. Mede naar aanleiding daarvan zijn we op dit moment in gesprek met een aantal collega’s binnen Stichting Consent waarbij we bijvoorbeeld ondersteunen bij het aanvragen van subsidies, maar ook samen al concrete programma’s uitwerken die geïntegreerd worden binnen het curriculum! 

Mocht je geïnspireerd zijn of heb je nog vragen?

Neem gerust contact met ons op!

Saxion Programma Bètatechniek
Contactpersoon: Jeff de Ruyter
E-mail:   betatechniek@saxion.nl
website: saxion.nl/betatechniek
website: saxion.nl/LEGOEducationInnovationStudio