Presentatie spellingkaarten

Op woensdag 1 oktober hebben Rutger Voshaar en Daan Steffens van de Kingschool uit Denekamp een bijzonder interessante presentatie gegeven over de door Daan ontworpen spellingkaarten. Tijdens deze presentatie legden ze uit hoe de leerkrachten op de Kingschool de spellingkaarten inzetten en wat ook andere Consentscholen daar aan zouden kunnen hebben. Door de inzet van de spellingkaarten kiest de school een duidelijke doorgaande lijn. Met resultaten werd aangetoond dat de kinderen de afgelopen cito-toetsen daardoor sterk vooruit zijn gegaan wat betreft de spellingscores.De spellingkaarten geven de leerlingen houvast, doordat ze een vaste structuur bieden. Elke spellingkaart is op dezelfde manier opgebouwd en gekoppeld aan de cito-toetsen, cito-categorie├źn en de methode-categorie├źn. Ook hebben ze een heldere vormgeving: een grote afbeelding, duidelijke tekst en voorbeeldwoorden. Uit reacties van de kinderen van de Kingschool blijkt dat ze hier enorm van profiteren

De deelnemers, afkomstig van de Prinseschool, OBS Het Pathmos en de Europaschool, waren enorm enthousiast. De Prinseschool heeft inmiddels de spellingkaarten ontvangen.

Ben je nieuwsgierig, maar kon je tijdens de presentatie niet aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar daan@kingschool.nl. Wellicht dat er, bij genoeg animo, een tweede presentatie kan worden gegeven.