Openbare Jenaplan basisschool Het Palet - Enschede

Dhr. Ben Weijkamp - directeur

Ojbs Het Palet is een bijzondere school.

Het is namelijk de enige jenaplan school in Enschede. Onze leerlingen komen uit de wijk Stadsveld, maar ook uit de omliggende wijken. ('t Zwering, Ruwenbos, Helmerhoek, Boswinkel en 't Zwik) Maar omdat Het Palet de enige Jenaplan school in Enschede is, komen kinderen uit heel Enschede naar Het Palet. 

Goed onderwijs

Een jenaplanschool zijn, betekent bijvoorbeeld dat wij in de klassen zoveel mogelijk rekening houden met de individuele kinderen. Zo kunnen kinderen zich goed ontwikkelen en heeft het onderwijs goede resultaten. Als erkende jenaplanschool werken we volgens de uitgangspunten van Peter Petersen. Daarbij staat goed onderwijs centraal. Met daarnaast veel aandacht voor onderling respect. Ook zorgvuldig omgaan met de medemens en de (school)omgeving speelt op Het Palet een grote rol. 

Veilig en schoon

Wij werken met het hele team enthousiast samen in de klassen. Zodat alle kinderen met plezier leren in een veilige en schone omgeving. De inspectie bleek tevreden over de kwaliteit van ons onderwijs. Ze kwalificeerde de leerlingenzorg op Het Palet zelfs als "bovengemiddeld" (rapport 2001).

Lestijden Het Palet

Wij hebben een continurooster
Bij een continurooster is er een korte middagpauze waarin alle leerlingen op school blijven om te lunchen.

slider

Nieuws van deze school

De komende vakanties

Voorjaarsvakantie

zaterdag 24-02-2018 t/m zondag 04-03-2018

Pasen

zaterdag 30-03-2018 t/m maandag 02-04-2018

Contactinformatie

Ojbs Het Palet
Gerard Terborghstraat 9
7545 BV  ENSCHEDE

T 053-4313414
F 053-4316833

directie@hetpaletenschede.nl
www.hetpaletenschede.nl